Hovězí roláda s hlívou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky hovězího zadního masa
1/4 lžičky soli
2 špetky pepře
1 lžíce plnotučné hořčice
1/4 červené papriky
1/4 žluté papriky
6 jarních cibulek
300 g hlívy ústřičné
50 g sýru Eidam
1 vejce
1 lžička kukuřičného škrobu
2 lžíce slunečnicového oleje
1 hovězí bujón
2 lžíce polohrubé mouky
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň.

  2. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninovou náplň touto směsí potřeme.

  3. Maso zavineme a převážeme nití. Na oleji v tlakovém hrnci rolády trochu opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi 30 minut. Měkké vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme.

  4. Do omáčkového vývaru přidáme zbytek nakrájené hlívy a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme, dochutíme solí a zjemníme smetanou. Hovězí roládu s hlívou podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!