Hovězí pokušení

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Marináda:
2 PL oleje
1 ČL provensálských bylinek
1 ČL směsi bylin a koření (hotová směs koření)
2 ČL sušeného česneku
2 PL hořčice
0,5 dl vody
Maso:
4-6 ks hovězích plátků (zadní bez kosti)
2 bílé papriky
2 červené papriky
2 menší cibulky
2 mrkve
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa omyjeme a naklepeme. Pořádně nasolíme a opepříme.

  2. Smícháme ingredience na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme na noc uležet v marinádě do lednice.

  3. Připravenou zeleninu očistíme a nakrájíme - papriky na malé kousky, cibulku na poloviny a pak na tenké půlměsíčky, mrkev na tenké kousky.

  4. Připravíme alobal, kolik plátků masa, tolik bude kusů alobalu. Na každý alobal dáme plátek masa, na maso hrst cibulky, mrkve a paprik. Pořádně zabalíme do alobalu a dáme na plech, který i s balíčky vložíme do trouby rozehřáté na 200°C. Pečeme 2,5 - 3 hodiny (když vydržíme tři hodiny, maso se na jazyku úplně rozplývá).

  5. Jako příloha může být bramborová kaše nebo jen čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!