Hovězí po provensálsku

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g hovězího zadního masa
200 ml bílého vína
250 g rajčat
250 g anglické slaniny
100 g černých oliv
4 mrkve
1 velká cibule
4 stroužky česneku
3 bobkové listy
4 snítky čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).

  2. Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).

  3. Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc).

  4. Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.

  5. Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.

  6. Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.

  7. Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.

  8. Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.

  9. Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin. Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!