Hovězí plec pečená
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 dkg slaniny
- 800 g plece loupané
- 1 velká cibule
- 10 stroužků česneku
- sádlo
- provensálské koření
- pepř
- sůl
- lžíce mouky
- (na knedlíky)
- 3 dkg slaniny
- 1 malou cibulku
- 3 rohlíky
- 2 vejce
- 1 dcl mléka
- petrželka
- sůl
- hrubá mouka
Postup Hovězí plec pečená
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso prošpikujeme, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Vymažeme pekáček sádlem, na dno dáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a vložíme hovězí maso.
Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny. Potom maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, maso vložíme zpět a ještě chvilku propečeme.
Na knedlíky rozpustíme na pánvi slaninu, osmahneme na ní cibulku a když začne zlátnout přidáme nakrájený rohlík a mírně opečeme ze všech stran. Potom vše přendáme do mísy, zalijeme v mléce rozmíchanými vejci.
Přisolíme, promícháme s nakrájenou petrželkou a přisypeme asi 6 lžic mouky. Zaděláme těsto a připravíme z něho jednu šišku knedlíku, který vaříme 25 minut a nakrájíme na plátky.