Hovězí plátky v pórku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 hovězí plátky
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g pórku
500 ml smetany na vaření
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté hovězí plátky naklepeme. V pánvi na dušení rozehřejeme olej a plátky na něm z jedné strany opečeme. Poté je osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Plátky pustí šťávu, ve které je dusíme do vydušení na tuk.

  2. Maso podlijeme a za občasného podlévání dusíme skoro do měkka. Mezitím si nakrájíme očištěný pórek na půl kolečka, přidáme k téměř měkkému masu a chvilku ještě podusíme.

  3. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přidáme k masu a provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!