Hovězí plátky v česnekovo - hořčičné omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 hovězí plátky
hladká mouka
sůl
pepř
8 stroužků česneku
1 velká lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní připravené plátky masa a z obou stran je rychle osmahneme. Přidáme lžíci hořčice, přihodíme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme. Pak přilijeme hrnek vody nebo vývaru a maso dusíme pod pokličkou.

  3. Když jsou plátky masa měkké, vyndáme je stranou a zbytek v hrnci rozmixujeme na hladkou omáčku. Do omáčky vrátíme maso, ještě krátce prohřejeme a můžeme vypnout. Omáčka s masem výborně ladí s brambory a špenátem, ale můžeme podávat i s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!