Hovězí pečené s bramborami a kapustičkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa (měla jsem kližku)
300 g kapustiček (růžičkové kapusty)
400 g brambor
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
tymián
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přendáme ho do pekáčku, přidáme tymián a mírně podlijeme. Pekáček přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby - na cca 140 st. a pomalu pečeme.

  2. Když je maso téměř měkké, odkryjeme ho, přidáme nakrájené brambory a kapustičky, poklademe plátky másla, podle potřeby podlijeme a dopečeme doměkka.

  3. Je-li třeba přisolíme a dochutíme čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!