Hovězí pečeně

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

Pro 6 osob:
1350 g hovězí steak (rostbífu)
několik stroužků česneku (množství podle libosti)
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pro mikrovlnou troubu - Do hlubší misky vhodné pro mikrovlnou troubu vložíme dnem vzhůru bílý porcelánový talířek, na který položíme po úpravě maso, aby nebylo během pečení ponořené do vlastního tuku.

  2. Omyté a osušené maso nejprve potřeme prolisovaným česnekem podle chuti nebo mletým pepřem. Vložíme je do připravené misky do mikrovlnné trouby, tu zapneme na nejvyšší výkon a pečeme tak dlouho, jak chceme mít maso propečené. Za 7-10 minut 450 g maso upečeme do krvava, za 8-11 minut u množství 450 g masa dosáhneme středního propečení a za 9-12 minut u 450 g masa dosáhneme dobrého propečení.

  3. Po polovině udané doby maso vždy obrátíme, lehce přikryjeme povoskovaným papírem a dopečeme.

  4. Hotové maso vyjmeme z přístroje, zabalíme do alobalu a necháme je 8-12 minut v klidu stát. Zamezíme tím, aby při krájení vytekl a z masa šťáva.

  5. Shledáme-li po vybalení, že maso dosud není měkké podle našich představ, vrátíme je ještě na několik minut do trouby. Maso solíme až před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!