Hovězí pečeně po italsku.
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 Lžíce oleje
- 1 plechovka rajčat (830 Gr)
- 1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka pokud je tenká může zůstat)
- 1 velká cibule na osminky nakrájená
- 1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů
- (Pokud vám zbylo doma Sofrito, z receptu Ropa Vieja, šoupněte ho tam taky. Link na recept je dole)
Postup Hovězí pečeně po italsku.
Postup přípravy receptu
-
Nožem nařízněte do masa čtyři ďovírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a popeřete, na oleji opečte do hněda.
Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou vody rozpusťte tu přiškvařenou dobrotu a nalijte taky do hrnce. K tomu šoupněte cibuli, brambory, rajčata i se šťávou, zbylý česnek, prostě vše ostatní.
Přikryjte, zapněte na vysokou teplotu a příštích šest hodin to ignorujte.
Až je maso na vidličku měkké, vyndejte ho na prkýnko a nakrájejte na plátky. Servírujte maso zalité tím ostatním, k tomu bílé pečivo a hlavně pivo.