Hovězí pečeně po italsku.

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

1 Lžíce oleje
1 plechovka rajčat (830 Gr)
1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka pokud je tenká může zůstat)
1 velká cibule na osminky nakrájená
1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky)
4 stroužky česneku
sůl
pepř
podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů
(Pokud vám zbylo doma Sofrito, z receptu Ropa Vieja, šoupněte ho tam taky. Link na recept je dole)

Postup přípravy receptu

  1. Nožem nařízněte do masa čtyři ďovírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a popeřete, na oleji opečte do hněda.

  2. Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou vody rozpusťte tu přiškvařenou dobrotu a nalijte taky do hrnce. K tomu šoupněte cibuli, brambory, rajčata i se šťávou, zbylý česnek, prostě vše ostatní.

  3. Přikryjte, zapněte na vysokou teplotu a příštích šest hodin to ignorujte.

  4. Až je maso na vidličku měkké, vyndejte ho na prkýnko a nakrájejte na plátky. Servírujte maso zalité tím ostatním, k tomu bílé pečivo a hlavně pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!