Hovězí pečeně irských horalů

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg kvalitního zadního hovězího
2 stroužky česneku
1 cibule nakrájená na 8 klínů
4-5 mrkve oloupané a nakrájené na třetiny
1 šálek hovězí vývar
5 čerstvých krájených žampionů
1-2 lžičky mletého česneku
sůl
čerstvě mletý černý pepř
steakové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči.

  2. Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v mase a posypte steakovým kořením a česnekovým práškem, kolem masa umístěte mrkev a cibuli. Podlijte hovězím vývarem.

  3. Pečte 8 hodin na 125°C. Podávejte s vařenými brambory, či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!