Hovězí na špeku a růžičkové kapustě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

asi 750 g hovězího masa (přední, krk)
50-100 g špeku nebo slaniny
750 g růžičkové kapusty
2 cibule
sůl
pepř
2-3 stroužky česneku
hovězí vývar
lžíce sádla
trocha polohrubé mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme cibuli. Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme téměř do měkka.

  2. Zahustíme polohrubou moukou, rozmíchanou ve vodě - ne příliš hustě, jen jako šťávu a povaříme alespoň 20 minut. Během varu přidáme očištěné půlky kapustiček, dosolíme podle chuti a dovaříme. Těsně před vypnutím ještě dochutíme rozetřeným česnekem.

  3. Podáváme s mačkanými bramborami, ozdobené osmaženým hřebínkem slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!