Hovězí na česneku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500-600 g hovězí přední nebo kližka
2 hlavy česneku (český)
1-2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
2 větší cibule
tmavá instantní jíška
1-2 lžíce oleje nebo sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli usmažíme lehce do růžova na troše oleje nebo sádla v tlakovém hrnci.

  3. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy.

  4. Přidáme plnotučnou hořčici, zarovnanou lžičku soli a celé stroužky česneku, které se při dušení rozpadnou.

  5. Zamícháme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 1 hodinu (do změknutí).

  6. Podle toho, kolik potřebujeme šťávy, tak přilijeme vroucí vodu a zahustíme instantní tmavou jíškou. Hovězí na česneku podáváme s knedlíkem, ale vhodné jsou i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!