Hovězí na česneku a na smetaně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězího masa
sůl
pepř
2 lžíce sádla
1 velká cibule
4 lžíce domácího kečupu
1 palice českého česneku
1 smetana na vaření
3 lžíce hladké mouky
1 dl vody na zátěrku

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso, zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina a výpek se nezačne přichytávat ke dnu.

  2. V ten okamžik přidáme kečup a prolisovaný česnek, stále zprudka maso opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat, mezitím osolíme a opepříme a konečně zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.

  3. Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme 1 hodinu, poté necháme pozvolna ujít tlak, dolijeme horkou vodou, zatřeme zátěrkou smíchanou se smetanou, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!