Hovězí maso s citronem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

75 dkg hovězího masa (plec)
5 dkg másla
1 cibule
10 dkg žampionů
sůl
kmín
1/2 citronu
1 lžíce hladké mouky
1 žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Plec uvaříme a nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme plátky hovězího masa, na plátky nakrájené žampiony a kmín. Maso opečeme po obou stranách.

  2. Zaprášíme moukou a necháme vysmahnout. Podlijeme horkou vodou, osolíme a zakapeme citronem a nakonec vmícháme žloutek.

  3. Na talíři maso obložíme vařenou zeleninou a přelijeme žloutkovou omáčkou. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!