Hovezi maso s citronem-pikantni
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1/2 kg vařeného masa z polévky
- 1 cibule
- plnou hrst hříbku nebo žampionu
- 1/2 citronu
- lžíci hladké mouky
- sůl
- kmín
- 7 dkg másla
- 1 žloutek
Postup Hovezi maso s citronem-pikantni
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájím za studena na plátky.
Cibulí připravím na drobno, osmažím na másle, přidám plátky hub, kmín a na této směsi opékám plátky masa až dostanou barvu.
Poté zapráším moukou a nechám osmahnout.
Podleji troškou vody (nebo vývarem), osolím, zakapu citrónem a úplně na konec vmíchám žloutek. Podávám s brambory,orestovanou zeleninou a přelité zbylou žloutkovou omáčkou.