Hovězí maso na kari s pórkem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 gramů zadního hovězího masa
1 pórek
1 dl bílého vína
1 kostka bujónu
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
2 lžičky kari koření
4 lžíce sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se sójovou omáčkou a dáme do ledničky na dvě hodiny marinovat.

  2. Mezitím si nakrájíme pórek na nudličky.

  3. Potom si na pánev dáme olej a rozehřejeme ho a dáme na něj marinované maso, smažíme na prudkém ohni za stálého míchání.

  4. Po 5 minutách přidáme kari koření, cukr a pórek a za stálého míchání prohříváme. Asi po 10 minutách přidáme bujón rozmíchaný v 1 dl vody a víno. Provaříme ještě 5 minut a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!