Hovězí líčka na víně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Přibližně 700 g hovězích líček
50 g slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku
hovězí vývar
200 ml kvalitního červeného vína
bobkový list
rozmarýn
tymián
petrželová nať
hladká mouka
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Líčka nakrájíme na větší kusy (kus = porce), vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme na sádle.

  2. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu.

  3. Vložíme maso zpět, přidáme krájený česnek, bobkový list, kytičku bylinek, zalijeme vínem a vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by nám měla šťávu zahustit.

  4. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat ve 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a dovařit (dodusit).

  5. Podáváme s bramborovou kaší. (Před podáváním můžeme šťávu přecedit).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!