Hovězí kořeněná omáčka s okurkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa (může být i libové na polévku)
kus anglické slaniny
2 cibule
4 sladkokyselé okurky
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 větší bobkové listy
1 lžíce červené mleté papriky
1 masox
trocha hladké mouky na zahuštění (nebo hotová jíška Knoor)
3 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.

  2. Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou a na měsíčky nakrájené cibule. Restujeme. Přidáme koření - pepř, nové koření, bobkový list, ještě chvilku restujeme, nasypeme papriku a až vzkypí, hned zalijeme vývarem z masa.

  3. Pak přidáme na malé kousky nakrájené okurky a česnek na kousky. Uvařené maso nakrájíme na plátky (nebo kostky) a přidáme ho do omáčky spolu s masoxem, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud není maso měkké.

  4. Nakonec rozmícháme malé množství vody s mouku, omáčku zahustíme, dosolíme a chvilku ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!