Hovězí kořeněná omáčka s okurkami
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa (může být i libové na polévku)
- kus anglické slaniny
- 2 cibule
- 4 sladkokyselé okurky
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 větší bobkové listy
- 1 lžíce červené mleté papriky
- 1 masox
- trocha hladké mouky na zahuštění (nebo hotová jíška Knoor)
- 3 stroužky česneku
- sůl
Postup Hovězí kořeněná omáčka s okurkami
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso dáme do hrnce, nalijeme na něj vařící vodu a vaříme do poloměkka.
Zatím uděláme základ: do jiného hrnce nalijeme olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninou a na měsíčky nakrájené cibule. Restujeme. Přidáme koření - pepř, nové koření, bobkový list, ještě chvilku restujeme, nasypeme papriku a až vzkypí, hned zalijeme vývarem z masa.
Pak přidáme na malé kousky nakrájené okurky a česnek na kousky. Uvařené maso nakrájíme na plátky (nebo kostky) a přidáme ho do omáčky spolu s masoxem, přikryjeme poklicí a dusíme, dokud není maso měkké.
Nakonec rozmícháme malé množství vody s mouku, omáčku zahustíme, dosolíme a chvilku ještě povaříme.