Hovězí kližka s hráškem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězí kližky
sůl
1/2 lžičky Mexického koření
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
3 lžíce mraženého hrášku
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky.

  2. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.

  3. Přidáme sůl, mexické koření a oloupaný, nadrobno nasekaný česnek.

  4. Podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání dusíme, dokud maso není měkké.

  5. Poté přidáme hrášek, krátce podusíme a šťávu zahustíme jíškou.

  6. Krátce povaříme, dochutíme solí a odstavíme. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!