Hovězí kližka rajčatovo-svíčková

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

600 g hovězí kližky
3 mrkve
2 papriky masité (červená a žlutá)
1 cuketa
1 cibule
1 petržel
1/4 celer
1 pórek
3 jarní cibulky
100 g rajčatové pyré
sůl, pepř
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme, odblaníme a rozebereme na oříšky. Posolíme a opepříme. Ve velkém tlakáči na oleji s máslem orestujeme ze všech stran maso a pak vyndáme ven.

  2. Do výpeku dáme kořenovou zeleninu, papriky, cuketu, pórek a jarní cibulku. Vše nakrájené na menší kusy. Orestujeme, pak zalijeme trochou vody a zavřeme tlakáč.

  3. Po třiceti minutách zeleninu vyndáme a propasírujeme, přidáme k ní rajčata a maso. Prohřejeme a podle potřeby zredukujeme na požadovanou konzistenci a do změknutí masa. Dochutíme. Můžeme zjemnit smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!