Hovězí kližka na hořčici

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g hovězí kližky
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička plnotučné hořčice
sůl
100 ml vody
1-2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžičky sladkého kečupu
2 lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme.

  2. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme, dokud maso není měkké.

  3. Ve studené vodě rozmícháme hrubozrnnou hořčici, kečup, škrob a sójovou omáčku. Rozmíchanou směs přidáme k masu a krátce povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!