Hovězí kapsa v zeleninové omáčce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,20 kg nízkého roštěnce nebo plece vcelku
Na náplň:
300 g anglické slaniny
1 menší cibule
2 větší žampiony
1 lžíce vody
1 menší mrkev
3 stonky řapíkatého celeru
1 rohlík
3 lžíce mléka
1 vejce
sůl
mletý pepř
Na omáčku:
20 g anglické slaniny
1 lžíce oleje
2 širší plátky celeru
3 řapíky řapíkatého celeru
velká hrst namočených sušených hříbků (můžeme nahradit čerstvými žampiony)
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Do kastůlku dáme orestovat nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osmahneme, podlijeme lžící vody,5minut podusiíme a necháme vychladnout.

  2. Řapíky a mrkev nakrájíme na menší kostičky a promícháme s vychladlou směsí. K namočenému rohlíku přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme zeleninovou směs a znova pořádně promícháme.

  3. Do opláchnutého a osušeného masa nařízneme kapsu, naplníme nádivkou a pořádně zašijeme.

  4. Maso lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího kastrolu na nadrobno nakrájenou a na oleji orestovanou slaninu. Necháme ze všech stran zatáhnout a přidáme na větší kousky nakrájené oba celery a z vody vymačkané hříbky. Podlijeme 300 ml horké vody a pod polkičkou dusíme na mírném plameni 30minut. Poté dolijeme 200 ml horké vody a dodusíme doměkka.

  5. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem částečně rozmixujeme a podle potřeby doředíme horkou vodou.

  6. Přidáme na zjemnění plátek másla a necháme převařit.

  7. Z masa odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!