Hovězí guláš s fazolemi a zeleninou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

30 dkg fazolí
50 dkg hovězí kližky nebo z krku
50 g slaniny nebo kousek klobásy (kdo jak má rád)
1 cibule
1 mrkev
1 malá petržel
1/4 malého celeru
sůl
pepř
kmín
majoránka
1 stroužek utřeného česneku
1 malý rajčatový protlak
10 dkg hub

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.

  2. Čerstvé houby nakrájíme, sušené houby namočíme, mražené houby necháme povolit a uvaříme doměkka.

  3. Na pokrájené rozškvařené slanině nebo klobáse opečeme na kousky nakrájené maso. K němu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a obojí necháme řádně osmahnout. Osolíme, opepříme, okmínujeme podlijeme a dusíme do poloměkka.

  4. Přidáme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme.

  5. Nakonec vmícháme dobře uvařené a zcezené fazole, uvařené a zcezené houby, přichutíme utřeným česnekem a majoránkou. Kdo má rád, tak si k tomu dá pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!