Hovězí guláš III

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
4 střední cibule
4 stroužky česneku
1 bílá paprika
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce gulášového koření
1 malý rajský protlak
drcený kmín
lžička majoránky
mletý pepř
sůl
3 lžíce sádla
tmavá jíška (bobky)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibuli a přidáme pokrájené maso na kostky. Necháme maso zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, drcený kmín, mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a odstavíme cca na 5 minut z ohně.

  2. Pak podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z hovězího bujonu), přidáme protlak a vaříme asi 20 minut (v tlakovém hrnci) do změknutí. Do vroucího guláše nasypeme jíšku dle potřeby (houstne, až po chvilce míchání).

  3. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou papriku na proužky, majoránku a chvilinku povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!