Hovězí guláš III
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězí kližky
- 4 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 bílá paprika
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce gulášového koření
- 1 malý rajský protlak
- drcený kmín
- lžička majoránky
- mletý pepř
- sůl
- 3 lžíce sádla
- tmavá jíška (bobky)
Postup Hovězí guláš III
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme cibuli a přidáme pokrájené maso na kostky. Necháme maso zatáhnout, osolíme, přidáme pepř, drcený kmín, mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a odstavíme cca na 5 minut z ohně.
Pak podlijeme horkou vodou (nebo vývarem z hovězího bujonu), přidáme protlak a vaříme asi 20 minut (v tlakovém hrnci) do změknutí. Do vroucího guláše nasypeme jíšku dle potřeby (houstne, až po chvilce míchání).
Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou papriku na proužky, majoránku a chvilinku povaříme.