Hovězí dušené plátky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kýty
- 40 g šunky
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 3-6 stroužků česneku
- 1 malý rajský protlak
- 3 dcl bílého vína
- 5 dcl hovězího vývaru
- 3 lžíce oleje
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup Hovězí dušené plátky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky-lehce naklepeme z obou stran-osolíme, opepříme.
Do hrnce dáme olej a rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu, necháme minutku zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli-zpěníme.
Přidáme plátky masa.
Až cibulka pod masem ze zlatoví, podlijeme 2dcl vínem a dusíme cca 15minut na mírném ohni.
Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku.
Smícháme protlak s 3dcl vývaru a podlijeme.
Dále dusíme do měkka.
Na závěr, když je maso měkké, podlijeme ještě zbylým 1dl vína a 2dcl vývaru a dusíme ještě 5minut.
Můžeme ještě zahustit moukou s vodou jak kdo chce omáčku hustou.
Podáváme nejlépe s rýží,ale jdou i brambory.