Hovězí dušené na víně a tymiánu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 250 ml červeného suchého vína
- 50 g slaniny
- 5-6 větviček čerstvého tymiánu
- 1 červená kapie
- l střední cibule
- 1 lžíce mouky
- l lžíce másla
- kostka hovězího bujonu (nemusí být)
- sůl
- pepř
Postup Hovězí dušené na víně a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme bujonovou kostku, svázané větvičky tymiánu a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou.
Máslo prohněteme s moukou, uděláme dvě kuličky, před koncem dušení je vložíme do kastrolu zároveň s proužky kapie a necháme provařit. Šťáva se nám tím krásně zahustí a zjemní. Na závěr vyndáme tymián a můžeme podávat.