Hovězí dušené na víně a tymiánu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
250 ml červeného suchého vína
50 g slaniny
5-6 větviček čerstvého tymiánu
1 červená kapie
l střední cibule
1 lžíce mouky
l lžíce másla
kostka hovězího bujonu (nemusí být)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme bujonovou kostku, svázané větvičky tymiánu a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou.

  2. Máslo prohněteme s moukou, uděláme dvě kuličky, před koncem dušení je vložíme do kastrolu zároveň s proužky kapie a necháme provařit. Šťáva se nám tím krásně zahustí a zjemní. Na závěr vyndáme tymián a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!