Houby zapečené v bylinkovém jogurtu

Recepty, Houby

Suroviny

300-400 g oloupaných brambor (nakrájených na větší hranolky)
Houbová náplň:
50 g másla
1 větší cibule nakrájená na kolečka
300-400 g očištěných hub pokrájených na plátky (můžou být různé, ale měla jsem jen samotnou hlívu ústřičnou)
drcený kmín
pepř
špetka oregana
grilovací koření nebo houbové koření
200-250 ml zakysané smetany nebo směsi z bílého jogurtu a ze zakysané smetany
1 polévková lžíce pokrájené pažitky nebo jiných bylinek
sterilovaná zelenina nebo zelný salát jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Dopředu připravené bramborové hranolky předvaříme v osolené vodě do poloměkka a rovnoměrně je rozložíme na dno, máslem vymazané zapékací misky.

  2. Houby očistíme, pokrájíme a společně s cibulí orestujeme na rozehřátém másle, směs hub okořeníme drceným kmínem, osolíme, necháme vše mírně vydusit a pak ji rovnoměrně rozvrstvíme na hranolky z brambor.

  3. Vše nakonec zalijeme jogurtem nebo i se zakysanou smetanou, který okořeníme oreganem, grilovacím kořením a sekanou pažitkou.

  4. Zapečeme v troubě na 180°C, cca 25-30 minut.

  5. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce pažitkou nebo jinými bylinkami a zpestříme nakládanou barevnou zeleninkou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!