Houby na smetaně

Recepty, Houby

Suroviny

80 dkg hub
8 dkg másla
8 dkg cibule
sůl
Na omáčku:
5 dkg másla
4 dkg hladké mouky
1 lžičku cukru
trochu octu
1/4 l kysané smetany
1/4 l vývaru (z kostky)
petrželka (nebo pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme.

  2. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně podléváme studenou smetanou a vývarem a za stálého míchání ji uvaříme.

  3. Do hotové omáčky vložíme houby a podle chuti osolíme, okyselíme a přisladíme.

  4. Na talíři ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!