Houbový štrúdl

Recepty, Houby

Suroviny

listové těsto
Náplň:
500 g lesních hub
200 g uzeniny (uzeného masa, zauzené šunky, v původním receptu pouze šunkový salám)
1 cibule
1 vejce
drcený kmín (cca 1 PL)
sůl
pepř
1/2 hrnku mléka
1 PL hl. mouky
hrst strouhanky
petrželka
PL másla
2 PL oleje
vejce na potření
sezam nebo kmín na posypání
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a propereme. Nakrájíme na malé kousky nebo plátky. Na rozehřátém másle s olejem zpěníme cibulku, přihodíme nakrájenou uzeninu, orestujeme a přidáme houby. Podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín.

  2. Pokud se nevydusilo dostatek vody, zahustíme strouhankou. Vmícháme vejce a mléko rozšlehané s moukou. Přidáme nasekanou petrželku. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, aby se nespařilo těsto.

  3. Listové těsto vyválíme (případně použijeme už rozválené jako já), posypeme lehce strouhankou a plníme náplní jako klasický štrůdl. Dáme péct na 200°C, když začne povrch štrůdlu zlátnout, potřeme vejcem a posypeme sezamem nebo kmínem. Dopečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!