Houbový knedlík

Recepty, Houby

Suroviny

4 rohlíky
350g lesních hub (použila jsem podpňovky = václavky)
3 vejce
6 stroužků česneku
pepř
sůl
majoránka
1 lžíce sádla (nebo olej)
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané huby a podusíme asi 10 minut. Časť vody musí ostať, nevydusíme úplne.

  2. Rožky narežeme na kocky, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a prelisovaným cesnakom. Premiešame a vmiešame podusené huby aj so šťavou. Dobre premiešame.

  3. Hmotu dáme do sáčku na tlačenku alebo mikroténového sáčku a vytvarujeme valec (môžeme použiť aj alobal, ten ale dobre vymastíme olejom). Dobre utesníme.

  4. Valček varíme vo vode 20 – 30 minut, závisí od hrúbky valčeka (Ja som z uvedeného množstva urobila valčeky dv).

  5. Uvarené knedlíky vyberieme, narežeme na hrubšie plátky a teplé podávame s ohriatou kyslou kapustou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!