Houbový guláš I.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřové kýty
sušené houby (dle chuti)
1 PL mleté červené papriky
1 PL gulášového koření
majoránka
kmín
pepř
sůl
olej
1 cibule
3 stroužky česneku
0,5 l vody nebo vývaru
1 bujón
tmavá jíška Knorr

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji osmahneme do růžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme tak, aby maso bylo zatažené. Přidáme kmín, pepř, sůl a mletou papriku s gulášovým kořením. Přidáme sušené houby, chvilku osmahneme a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme pod poklicí do změknutí cca 1,5 hod.

  2. Když je maso měkké, dolijeme vodu a dochutíme solí, případně pepřem. Nakonec zahustíme jíškou a přidáme majoránku.

  3. Podáváme s těstovinami, rýži nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!