Houbovo-salámové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
300 g měkkého salámu nebo uzeného
300 g lesních hub
5 vajec
2 cibule
l lžička vegety
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.

  2. Salám nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka.

  3. Houby podusíme na lžíci oleje, osolíme.

  4. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, které protlačíme přes kolečko / na salát /, osolíme, opepříme, přidáme salám, podušené houby a cibuli, zakápneme olejem a vrstvy opakujeme. Poslední musí být brambory.

  5. V misce rozšleháme vejce, přidáme 5 lžic studené vody, vegetu a zalijeme připravené brambory.

  6. Dáme do vyhřáté trouby a zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!