Houbovo - fazolková polévka se sýrovými nočky
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g lesních hub
- 300 g fazolky - lusky
- 2 lžíce oleje (másla)
- sůl
- pepř
- voda - vývar, případně kostka bujónu
- petrželová nať
- Na nočky:
- 1 vejce
- cca 1 lžíce polohrubé mouky
- cca 50-60 g strouhaného sýra (Eidam)
- petrželová nať nadrobno nasekaná
Postup Houbovo - fazolková polévka se sýrovými nočky
Postup přípravy receptu
-
Očistené a pokrájané huby podusíme na oleji, zalejeme vodou/vývarom, osolíme, okoreníme, varíme, pridáme pokrájané lusky. Pred koncom do polievky vhadzujeme lyžicou halušky, varíme cca 2 minúty, zistíme ochutnaním.
Lyžicu namáčame vo vriacej polievke, ak sa halušky rozvárajú, pridáme múku. Do hotovej polievky vsypeme hrsť posekanej petržlenovej vňate.
Haluštičky/nočky: vajce rozšľaháme, primiešame múku a jemno postrúhaný syr, jemno nasekanú petržlenovú vňať.