Houbovka po mamince

Recepty, Omáčky

Suroviny

směs čerstvých hub (průměrná mísa)
1 šlehačka
kousek másla
1 kostka masoxu (kdo ho nerad, nedává)
1/2 malé lžičky drceného kmínu
1 lžíce červené sladké papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky (kdo nechce hustší omáčku, dá méně)
sůl
kdo má rád, dá libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku si rozehřejeme máslo, na něj vysypeme houby pokrájené na větší kousky, přikryjeme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě.

  2. Když se voda z hub vyvaří, dáme papriku, dolijeme vodou, přidáme drcený kmín, osolíme, dáme vyvařit větvičku libečku, masox a dusíme dál tak dlouho, dokud houby nezměknou, ale nesmí být mazlavé (převařené), tak aby se kousaly jako masíčko, je-li třeba, ještě dolijeme trochu vodou.

  3. Nakonec rozšleháme mouku ve šlehačce s trochu vody, nebo mlékem a zahustíme. Ještě chvíli povaříme, hrnec s omáčkou sundáme ze sporáku a nasypeme posekanou pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!