Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (nebo plec)
10 větších hub (hřiby, podborováky,...)
1/4 KL kmín drcený
1 Kl paprika mletá sladká
sůl
pepř bílý mletý
3 cibule
50 g máslo
smetana 33%
1 Camembert
1 snítka rozmarýnu
horká voda na podlití
2 KL mouky hladké

Postup přípravy receptu

  1. Cibule si oloupeme a nakrájíme na jemno.

  2. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.

  3. V pánvi si rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do sklovata. Pak přisypeme připravené houby, přidáme kmín a osolíme je.

  4. Houby vydusíme na tuk a zasypeme paprikou. Rychle je promícháme (aby nám paprika nezhořkla) a podlijeme pár lžícemi vody. Houby pak ještě chvíli restujeme, ale jen tak dlouho, aby se nám vypařila přebytečná tekutina. Hotové houby necháme lehce prochladnout.

  5. V kastrolu si rozehřejeme zbytek másla s trochou oleje (máslo se pak nepřepaluje), vsypeme cibuli a restujeme jí do zlatova.

  6. Mezitím si naklepeme plátky masa, osolíme je a opepříme.

  7. Na maso si poklademe houbovou směs (zbytek dáme do omáčky), na každou dáme kousek másla, maso přehneme a pevně sepneme jehlami (párátky).

  8. Na cibulce si opečeme připravené kapsy, přidáme zbytek houbové směsi a vše podlijeme horkou vodou asi do poloviny výšky masa. Poté vlijeme smetanu (ne ledovou - srazila by se) a přidáme na velké kousky pokrájený Camembert. Vše lehce osolíme a přidáme snítku čerstvého rozmarýnu. Kastrol zakryjeme pokličkou.

  9. Troubu si předehřejeme na 180°C a do ní vložíme připravené jídlo. Po asi 1 hod. maso vyjmeme a uložíme do tepla.

  10. Hotovou šťávu dle potřeby zahustíme moukou, rozmíchanou ve troše studené vody - já jsem nezahušťovala.

  11. Šťávu si dochutíme solí a vložíme zpět na prohřátí, jehel zbavené kapsy. Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!