Houbové škvarky z ryzců

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 středně velkých ryzců
2 lžíce vepřového sádla
1 větší cibule
pepř
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší pánve si dáme rozpálit sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět.

  2. Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky cca 2 x 2 cm.

  3. Houby přidáme k opražené cibuli a škvaříme za občasného promíchání do podoby zlatavých škvarků. Těsně před ukončením osolíme, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem.

  4. Jakmile jsou houbové škvarky hotové, scedíme je přes kovové sítko a necháme okapat přebytečný tuk na ubrousku. Podáváme samotné, nebo se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!