Houbové bramboráčky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

350 g čerstvých hub
800 g brambor
150 g šunky
100 ml mléka
3 stroužky česneku
2 vejce
asi 140 g hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce majoránky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kousky.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

  3. Šunku nakrájíme na tenké nudličky.

  4. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborám.

  5. Pak přilijeme mléko, dále přidáme vejce, nakrájené houby a šunku.

  6. Vše ještě zahustíme moukou, potom směs ochutíme solí, pepřem, majoránkou a dobře promícháme.

  7. Rozehřátou pánev nebo lívanečník potřeme olejem nebo sádlem.

  8. Z bramborákového těsta postupně pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!