Houbová terina s cibulovo-rajčatovým salátem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1 cibule
1 palička česneku
houby (já vytáhl z mrazáku cca 2 hrsti)
hrst bylinek (co zahrádka dala)
3 papriky
sůl
pepř
olej
kelímek smetany
2 plátky želatiny
Na salát:
cca 20 ks cherry rajčat
1 větší cibule
šťáva z půlky citronu
lžička třtinového cukru
hrst bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme česnek. Restujeme do zlatova. Přidáme houby (mohou být i čerstvé) a restujeme. Přidáme papriky, zalijeme smetanou, chvíli podusíme.

  2. Želatinu dáme do vody nabobtnat. Po chvíli přidáme do směsi a pořádně promícháme. Jak začne směs houstnout, přelijeme ji do formy vyložené potravinářskou folii a dáme do lednice ztuhnout.

  3. Salát: Cibuli nakrájíme na větší kousky, posolime a opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Lehce pomačkáme. Přidáme rajčata, hrst bylinek, lžíci třtinového cukru a pořádně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!