Houbová terina s cibulovo-rajčatovým salátem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- houby (já vytáhl z mrazáku cca 2 hrsti)
- hrst bylinek (co zahrádka dala)
- 3 papriky
- sůl
- pepř
- olej
- kelímek smetany
- 2 plátky želatiny
- Na salát:
- cca 20 ks cherry rajčat
- 1 větší cibule
- šťáva z půlky citronu
- lžička třtinového cukru
- hrst bylinek
Postup Houbová terina s cibulovo-rajčatovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli a přidáme česnek. Restujeme do zlatova. Přidáme houby (mohou být i čerstvé) a restujeme. Přidáme papriky, zalijeme smetanou, chvíli podusíme.
Želatinu dáme do vody nabobtnat. Po chvíli přidáme do směsi a pořádně promícháme. Jak začne směs houstnout, přelijeme ji do formy vyložené potravinářskou folii a dáme do lednice ztuhnout.
Salát: Cibuli nakrájíme na větší kousky, posolime a opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Lehce pomačkáme. Přidáme rajčata, hrst bylinek, lžíci třtinového cukru a pořádně promícháme.