Houbová specialita

Recepty, Houby

Suroviny

8 stejně velkých hřibů
1 vejce
1 stroužek česneku
7,5 dkg tvrdého sýru
kousek bílé veky nebo rohlík
trochu mléka
majoránka
oregano
mletý pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z hřibů opatrně vyřízneme nožky tak, aby ve spodní části jejich klobouků vznikla prohlubeň. Nožky hříbků rozetřeme s česnekem, přidáme vejce, sýr majoránku a oregano, osolit a opepřit.

  2. Veku nebo rohlík namočit do mléka, po chvilce lehce vymačkáme a přidáme ke směsi, společně promícháme a naplníme kloboučky hříbků, zakápneme olejem a pak vložíme do předem vyhřáté trouby a při teplotě asi 180 stupňů 20 minut zapékáme. Podáváme ještě horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!