Houbová specialita
Recepty, HoubySuroviny
- 8 stejně velkých hřibů
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 7,5 dkg tvrdého sýru
- kousek bílé veky nebo rohlík
- trochu mléka
- majoránka
- oregano
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Houbová specialita
Postup přípravy receptu
-
Z hřibů opatrně vyřízneme nožky tak, aby ve spodní části jejich klobouků vznikla prohlubeň. Nožky hříbků rozetřeme s česnekem, přidáme vejce, sýr majoránku a oregano, osolit a opepřit.
Veku nebo rohlík namočit do mléka, po chvilce lehce vymačkáme a přidáme ke směsi, společně promícháme a naplníme kloboučky hříbků, zakápneme olejem a pak vložíme do předem vyhřáté trouby a při teplotě asi 180 stupňů 20 minut zapékáme. Podáváme ještě horké.