Houbová omáčka s letošními čerstvými houbami

Recepty, Houby

Suroviny

100 ml oleje
100 g másla
1 větší cibule
300 g čerstvých lesních hub (hříbek, klouzek a babky)
200 ml zeleninového vývaru
200 ml zakysané smetany
150 ml mléka
pepř
drcený kmín
mletý bobkový list
petrželka
špetka muškátového květu
hladká mouku nebo solamyl na zahuštění podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět jednu cibuli. Přidáme mletý bobkový list, vsypeme očištěné pokrájené lesní houby a dál restujeme s cibulí.

  2. Přidáme máslo na zjemnění, směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, ochutíme muškátovým květem. Zasypeme nasekanou petrželkou.

  3. Houby zalijeme vývarem. Necháme krátce povařit. Trochu sosu si odebereme do misky, zakvrdláme se zakysanou smetanou s mlékem a moukou (solamylem). Vmícháme k houbám. Dál necháme vařit cca 10 minut. Podáváme s kurkumovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!