Horká blumová vášeň

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg zralých blum
2 ks badyánu
1 celá skořice
4 hřebíčky
3 lžíce portského vína
2 lžíce třtinového hnědého cukru
zakysaná smetana
Na drobenku:
3 lžíce másla
7 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového hnědého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky.

  2. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky.

  3. Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu, nesmíme blumy rozvařit.

  4. Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené trouby na 200°C zapéct.

  5. Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!