Horká blumová vášeň
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg zralých blum
- 2 ks badyánu
- 1 celá skořice
- 4 hřebíčky
- 3 lžíce portského vína
- 2 lžíce třtinového hnědého cukru
- zakysaná smetana
- Na drobenku:
- 3 lžíce másla
- 7 lžic polohrubé mouky
- 5 lžic třtinového hnědého cukru
Postup Horká blumová vášeň
Postup přípravy receptu
-
Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky.
Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky.
Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu, nesmíme blumy rozvařit.
Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené trouby na 200°C zapéct.
Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství zakysané smetany.