Honzova zelňačka
Recepty, PolévkySuroviny
- pálivější klobása (nejlépe 2 kusy maďarské)
- 6 bramborů
- 1 balení kyselého zelí
- 5 mrkví
- 2 cibule (středně velké)
- stroužek česneku
- 1 zakysaná smetana
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
- paprika pálivá
- paprika sladká
- olej
Postup Honzova zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Do většího hrnce dáme trochu slunečnicového oleje, na kterém osmažíme cibuli (do zlatova, nakrájenou na drobno) a klobásu (nakrájenou na menší kousky).
Poté zalijeme vodou, přidáme zelí (překrájíme), mrkev (na kolečka), brambory (na kostky), česnek(na plátky) a přidáme všechno koření (nebo dle chuti)- hlavní je majoránka, která přijde až na konec vaření.
Necháme povařit, dokud nezměknou brambory a mrkev, občas zamícháme.
Nakonec přidáme na zahuštění zakysanou smetanu, zamícháme, necháme ještě chvilinku povařit a můžeme podávat.