Honzova zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

pálivější klobása (nejlépe 2 kusy maďarské)
6 bramborů
1 balení kyselého zelí
5 mrkví
2 cibule (středně velké)
stroužek česneku
1 zakysaná smetana
kmín
majoránka
sůl
pepř
paprika pálivá
paprika sladká
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme trochu slunečnicového oleje, na kterém osmažíme cibuli (do zlatova, nakrájenou na drobno) a klobásu (nakrájenou na menší kousky).

  2. Poté zalijeme vodou, přidáme zelí (překrájíme), mrkev (na kolečka), brambory (na kostky), česnek(na plátky) a přidáme všechno koření (nebo dle chuti)- hlavní je majoránka, která přijde až na konec vaření.

  3. Necháme povařit, dokud nezměknou brambory a mrkev, občas zamícháme.

  4. Nakonec přidáme na zahuštění zakysanou smetanu, zamícháme, necháme ještě chvilinku povařit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!