Hokkaidočesnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce tuku sádla nebo oleje
1 velká cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku nakrájené nadrobno
2 menší brambory (nakrájené na kostičky)
1 silnější plátek celeru (nakrájený na kostičky)
dužina se semínky z celé 1 dýně (můžeme nahradit 1/4 dýně)
3 prolisované stroužky česneku
2 vejce
sůl
mletý pepř
nasekané zelené bylinky:
celer
libeček
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory, celer a dužinu se semínky. Osolíme, opepříme a zalijeme ¾l horké vody.

  2. Pod pokličkou od doby varu vaříme na slabém plameni 20 minut.

  3. Měkkou zeleninu propasírujeme do druhého hrnce přes jemné síto, přidáme prolisovaný česnek a horkou vodou naředíme na námi požadovanou hustotu.

  4. Opět uvedeme k varu, přidáme rozklepnutá vejce a vaříme ještě 2 minuty. Do hotové polévky dáme bylinky a podáváme jen tak, nebo můžeme přidat opečené krutonky z bílého pečiva, nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!