Hokkaidočesnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce tuku sádla nebo oleje
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku nakrájené nadrobno
- 2 menší brambory (nakrájené na kostičky)
- 1 silnější plátek celeru (nakrájený na kostičky)
- dužina se semínky z celé 1 dýně (můžeme nahradit 1/4 dýně)
- 3 prolisované stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- mletý pepř
- nasekané zelené bylinky:
- celer
- libeček
- petržel
Postup Hokkaidočesnečka
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory, celer a dužinu se semínky. Osolíme, opepříme a zalijeme ¾l horké vody.
Pod pokličkou od doby varu vaříme na slabém plameni 20 minut.
Měkkou zeleninu propasírujeme do druhého hrnce přes jemné síto, přidáme prolisovaný česnek a horkou vodou naředíme na námi požadovanou hustotu.
Opět uvedeme k varu, přidáme rozklepnutá vejce a vaříme ještě 2 minuty. Do hotové polévky dáme bylinky a podáváme jen tak, nebo můžeme přidat opečené krutonky z bílého pečiva, nebo chleba.