Hohenwartské fazole s uzeným

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g tmavých fazolí
min 60 dkg uzeného masa
1-2 cibule (červené)
dostatek česneku - 4 stroužky a více
1 rajský protlak
1 dcl kečupu
cukr 1-2 lžíce
olej
pepř
tymián
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák.

  2. V něm na oleji osmahneme postupně cibuli, potom maso a před koncem chvilku česnek, opepříme.

  3. Přilijeme fazole s vývarem, přidáme protlak, tymián a Masox. Zavřeme papiňák a asi 20min vaříme dál.

  4. Pokud je vše měkké, dodáme kečup, sůl, cukr a zahustíme hl. moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!