Hohenwartské fazole s uzeným
Recepty, LuštěninySuroviny
- 500 g tmavých fazolí
- min 60 dkg uzeného masa
- 1-2 cibule (červené)
- dostatek česneku - 4 stroužky a více
- 1 rajský protlak
- 1 dcl kečupu
- cukr 1-2 lžíce
- olej
- pepř
- tymián
- 5 bobkových listů
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- sůl
Postup Hohenwartské fazole s uzeným
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole uvaříme v papiňáku asi 30min v neosolené vodě s trojkořením, které máme v kovovém sítku. I s vývarem dáme do jiného hrnce a omyjeme papiňák.
V něm na oleji osmahneme postupně cibuli, potom maso a před koncem chvilku česnek, opepříme.
Přilijeme fazole s vývarem, přidáme protlak, tymián a Masox. Zavřeme papiňák a asi 20min vaříme dál.
Pokud je vše měkké, dodáme kečup, sůl, cukr a zahustíme hl. moukou.