Hňupky se špenátem speciál

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Hňupky:
1/2 kg brambor
sůl
sádlo
Špenát:
2 díly listového špenátu
2 díly mladých kopřiv
3 díly medvědího česneku
máslo
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 dcl 12% smetany
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Listový špenát, kopřivy a medvědí česnek spaříme cca 2 minuty ve vroucí mírně osolené vodě, scedíme a drobně překrájíme.

  2. Na másle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, krátce restujeme, přidáme špenát, osolíme, opepříme, přilijeme rozšlehané vajíčko ve smetaně, krátce provaříme případně dochutíme solí a pepřem.

  3. Hňupky: oloupané brambory jemně nastrouháme, osolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Těsto vykrajujeme lžící a smažíme v rozpáleném sádle. Necháme na ubrousku okapat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!