Hlíva se žampiony na smetaně

Recepty, Houby

Suroviny

250 g hlívy
5 větších žampionu
2 řapíky celeru nakrájeného na drobno
200 g zakysané smetany
250-300 ml mléka nebo zeleninového vývaru
1 větší cibule
lžíce másla
lžíce oleje
2 lžíce mouky
sůl
pepř
mletý kmín
špetka houbového koření

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu a žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobno. Rozpustíme máslo s olejem a zpěníme cibuli. Přidáme houby, celer a koření. Je li třeba malinko podlijeme vodou.

  2. Dusíme do měkka cca 10 minut. Smetanu smícháme s vývarem nebo mlékem a moukou. Prošleháme, aby nebyly hrudky a vlijeme k houbám.

  3. Společně povaříme a podle potřeby naředíme a dochutíme. Podáváme s knedlíkem nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!