Hlíva na způsob svíčkové

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
40 g špeku
1 cibule
máslo
nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián (nemusí být)
sůl
1 šlehačka
0,3 l sterilované zeleniny na svíčkovou
mouka na zahuštění
ocet a cukr na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme na kousky. Rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme máslo a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přidáme hlívu, sterilovanou zeleninu i s nálevem, koření (dáme do kulatého sítka), sůl a podlijeme vodou dle potřeby.

  2. Dusíme do změknutí hlívy. Vyndáme koření a pak zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce. Provaříme. Dochutíme octem a cukrem.

  3. Servírujeme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!