Hlíva na divoko

Recepty, Houby

Suroviny

250 g hlívy
1 cibule
1 mrkev
1/4 celeru
1 petržel
10 g másla na pánev
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1/4 l vývaru
1 lžička Solamylu
1 lžička octa
1 lžička medu

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření, malinko podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut.

  3. Mezitím nachystáme vývar, může být i z kostky. Rozmícháme v něm Solamyl a nalijeme do směsi. Provaříme už jen asi 3 minuty, dochutíme octem a medem (může být i cukr, ale já použila med). Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!