Hedvábné rizoto

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 hrnky rýže o objemu 2 dcl
1 lžíce másla
1 malá cibulka
hrst zeleniny:
směs hrášku
kukuřice
mrkev
200 g kuřecího masa buď z pečeného kuřete co zbylo nebo kuř. prsní či stehení
1 dcl smetany
1 lžička papriky sušené
podravka
sůl
pepř
strouhaný parmazán
okurek

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme maso, zeleninu a cibulku na kostičky, poprášíme paprikou a trochou podravky,rýži, podlejeme 3 hrnky vody o objemu 2 dcl a vaříme, dokud není rýže měkká- cca 12 minut.

  2. Podlejeme smetanou, dochutíme dle chuti podravkou či solí, pepřem a na mírném ohni přivedeme k varu, hned přiklopené odendáme ze sporáku a necháme ještě deset minut bobtnat. Aby se smetana vsákla, neodkrýváme pokličku. Rizoto je krásně smetanové a vláčné. Posypeme sýrem a přikládáme s kys. okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!