Hedvábné rizoto
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 hrnky rýže o objemu 2 dcl
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibulka
- hrst zeleniny:
- směs hrášku
- kukuřice
- mrkev
- 200 g kuřecího masa buď z pečeného kuřete co zbylo nebo kuř. prsní či stehení
- 1 dcl smetany
- 1 lžička papriky sušené
- podravka
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán
- okurek
Postup Hedvábné rizoto
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme maso, zeleninu a cibulku na kostičky, poprášíme paprikou a trochou podravky,rýži, podlejeme 3 hrnky vody o objemu 2 dcl a vaříme, dokud není rýže měkká- cca 12 minut.
Podlejeme smetanou, dochutíme dle chuti podravkou či solí, pepřem a na mírném ohni přivedeme k varu, hned přiklopené odendáme ze sporáku a necháme ještě deset minut bobtnat. Aby se smetana vsákla, neodkrýváme pokličku. Rizoto je krásně smetanové a vláčné. Posypeme sýrem a přikládáme s kys. okurkou.