Halušky se zelím a slaninou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

10 brambor
30 dkg slaniny
2 sklenice bílého kysaného zelí
hladká mouka
2 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny brambory oloupeme a na struhadle s bodci je nastrouháme. Když je máme nastrouhané, přes cedník z nich vymačkáme vodu.

  2. Pak do brambor přidáme vajíčka a hladkou mouku dle hustoty těsta, aby nebylo moc husté a ani moc řídké.

  3. Poté dáme do většího hrnce vodu, osolíme a dáme vařit. Když se nám voda vaří, přes haluškovač děláme halušky. Vaříme, občas promícháme, aby se neslepily.

  4. Když jsou halušky hotové, přecedíme je a necháme okapat.

  5. Slaninu nakrájenou na kostičky na pánvičce rozškvaříme.

  6. Ze zelí slijeme vodu, popřípadě prekrájíme, dáme do hrnce a dusíme pod pokličkou cca 10-20 minut. Občas dolijeme vodu, asi 5 - 10 ml.

  7. Když je zelí hotové, přidáme ho k haluškám i se slaninou. Promícháme, popřípadě ještě dosolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!